"Opreşte trecerea! Ştiu că unde nu e moarte, nu e nici iubire - şi totuşi, Te rog: Opreşte, Doamne, ceasornicul cu care ne măsori destrămarea."

miercuri, 20 octombrie 2010

Entuziasm, curiozitate şi iniţiati...vă!

Facem ceva şi pentru cei din jur sau ne gândim doar la noi?Am avut o experienţă foarte interesantă astăzi, 20 octombrie 2010, la Fundaţia „Vis de copil”(str.Ludovic Szantay, nr.15, Arad).Acolo am găsit un centru de zi pentru copiii străzii şi familii defavorizate. Ascultând poveştile oamenilor, am oprit timpul şi am intrat într-o altă dimensiune.
Kate şi Ken, cei care au înfiinţat acest centru, sunt din Scoţia.Trebuia să vină cineva tocmai din Scoţia să-i ajute pe aceşti oameni din Arad?
Majoritatea oamenilor care vin la acest centru sunt oameni fără locuinţe.Ei nu au certificate de naştere, nu-şi pot face buletine, pentru că nu au case, deci nu au posibilitatea de a fi angajaţi.Nu se pot căsători fără act de identitate, iar copiii lor ajung în aceeaşi situaţie.E un cerc vicios.
Aici ei vin pentru a primi o vorbă bună, o masă caldă, iar copiii beneficiază de ajutor în plan şcolar.Se doreşte alfabetizarea lor, dar aici intervine munca de convingere cu părinţii.Mulţi dintre copiii care vin la centru au fost înscrişi la şcoli şi sunt încurajaţi să înveţe pentru a avea un viitor mai bun.
Vă invit să vizitaţi/ ajutaţi acest centru şi sunt convinsă că o să vă marcheze.
Se cere entuziasm, curiozitate şi iniţiati...vă!

2 comentarii:

  1. Inspirata de 'Let's do it Romania!' ?:D Si da,e aiurea ca trebuia sa vina cineva din Scotia pentru a-i ajuta pe acesti oameni,dar decat deloc,mai bine asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar putea fi :)La cat mai multe actiuni!

    RăspundețiȘtergere